Előző
Következő

OnLine
00:26:44
[C]ool[T]eam [A]nime TOP v2.0 Anime Zone Topsite
Hozzászólások
Ki van itt? 1 vendég
 Téma nyomtatása
Fullmetal Alchemist
Udin
A Fullmetal Alchemist egy különleges világban játszódik, ahol alkímiát használnak a 19. században. A Fullmetal Alchemist világában az alkímia létező, a mindennapokban gyakorolt dolog, de jellemzőiben sok ponton eltér a történelemi alkímiától. Két fiatal alkimista zseniről Edward és Alphonse Elricről szól. Egész fiatal korukban érdeklődni kezdtek az alkímia után az édesapjuk könyv gyűjteménye miatt. Azután, hogy anyjukat elvesztették, megfogadják, hogy visszahozzák a halálból. Ezt nem máshogy szeretnék elérni, mint az alkímia tudományával. Azonban az alkímia ezen ága (ember alkímia) tabunak számít, és nagy veszélyekkel jár. A testvérpár elkövet egy kisebb hibát a szertartás közben és a baj be is következik. Ed "csak" egyik karját és lábát veszíti el, míg Al az egész testét. Ed képes Al lelkét egy régi páncélba belezárni, így testvére is megmenekül a teljes megsemmisüléstől. Évekkel később a testvérpár elhagyja szülőházát és nekivág a világnak. Ed, kinek nagy tehetsége van az alkímia terén, nemzetközileg elfogadott alkimistává válik, és úgy ismeri meg mindenki, mint az Acél Alkimistát. Szeretnék megtalálni a Bölcsek kövét, ami segítene visszaalakítani testüket az eredeti formába. A Bölcsek Köve a sorozatban egy piros kő, ettől az alkimista ereje megsokszorozódik, és áthághatja az egyenértékűség elvét.(Hogy kapjon valamit, semmit sem kell felajánlania.) Az FMA főhősei talán csak sejtik, hogy milyen veszélyes úton indultak el. Már az odaút a főhadiszállásra sem nevezhető szokványosnak, ám ez csak a kezdet annak a rengetek különleges kalandnak, ami rájuk vár. Az első széria és a manga kiindulópontja azonos, de a két történetszál később eltávolodnak egymástól.
Az FMA BH nagyban eltér az első szériától, bár az eleje nagyban hasonlít azzal a kivétellel, hogy itt gyorsabban lepörgetik az eseményeket és pár rész ki is marad, pl: a testvérek múltját egy részben adják le. Itt inkább előtűnnek a mangában megtalálható poénos elemek, például, amikor Ed „kileheli a lelkét. Sokkal több benne a poénos jelenet, de drámában is bővelkedik. Nem tudni, hogy mi fog történni a második évad végén, mert a manga még a mai napig is fut, vajon befejeződik e a manga és hű adaptációt kapunk az anime révén.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
 
Endy
FMA 4 EVER! Kár hogy pár évig az alap Full Metal Alcemist árnyékábba kellet élni amikor a FMA:BH sokkal jobb,megdöbentöbb,szomorubb,érdekesebb és remélem a befejezése sem olyan lesz mint alap FMA-nak mert én öszintén kicsit hiányosnak tartotam egész film végét :/...

Full Metal Alchemist örök kedvence lesz mindenkinek
www.kephost.com/images4/2011/5/5/5x3my9jp0kofej18e1in.jpg
 
Zenor
FMA a legjobb. Nagyon jól kidolgozott anime. A varázslatos részei, az alkimista körök mind tehetséges grafikusok munkái és az animékre jellemző kidolgozott szereplőkkel az egyik legélvezetesebben anime.
 
http://kageweb.szunyi.com
Udin
Nekem is a BH jobban bejött, mint az első széria, bár annak sem kell szégyenkeznie. A BH az a jó, hogy még több benne a poén a komorabb hangulat ellenére és a grafikája még jobb lett. Várom hogy mi lesz a befejezése!
 
Nel-chan
Coolszerintem már a full metal alchemist már nem ojan jó mert már meglehet uni
 
killergirl
Én egyszerűen nemtudom megunni.Imádom ezt az animét.
A brootherhood szerintem is kidolgozottabb,de a régit is szeretem.Nekem mindig olyan érzésem van a 2. szériával kapcsolatban,mintha ugyanazt az animét nézném,csak egy kicsit jobb grafikával,és más történetekkel.(Bár sok minden egyezik.)És még aminek örülök,hogy ugyanazok a szinkronhangok.Smile
 
Nel-chan
miért te nem tudod meguni.annyira szereted a full metal alchemistet.mikor lessz véga az animaxon a full metal alchemist.Wink
 
Nel-chan
és neked ki a kedvenced a full metal alchemit-böl.Cool
 
killergirl
Természetesen csakis Edward a kedvencem..És hogy mikor lesz vége?..Hát remllem az összes részt megvették.63 részes ha jól emlékszem.
 
Nel-chan
egy kicsit sok nem.Smile
 
killergirl
Tévedtem..64 részes.Smile
És szerintem nem sok.Felőllem csinálhattak volna százat is.
Meg is nézem most az uccsó részt.
 
stan322
állítólag a brotherhoodnak lesz filmje Wink
 
JRock-fan
Jujj! Én is őszintén remélem, hogy lesz filmSmilejó lenne legalábbis...
De a BH jobb mint a sima, és az eleje olyan, mintha egy gyors összefoglalás lenne a sima FMA sorozatból. Pár rész alatt összefoglalja.
De valahogy olyanszomorú...
A sima FMA és a Shamballa hódítója is szomorúan végződőtt..mondjuk ..jó a Shamballa nem annyira mert végül is együtt maradtak, de én elszomorodtam!
Nah mindeggy! Egyetértek veletek! Remélem, hogy a BH-nak job vége leszGrin
 
Udin
Ne reménykedjetek! A vége állítólag ennek is szomorú lesz. És elkezdtem olvasni a mangát, de még nem jutottam a végére. Meg kell mondjam elég érdekes lesz, ha a BH a mangát követi továbbra is. Fordulatokban gazdag és izgalmas!
 
killergirl
Én végignéztem a mangát,és az utolsó fejezet megeggyezett a 64. befejező résszel.Ami szerintem egyáltalán nem szomorú.
De akkor miből csinálnak filmet?
 
stan322
szerintem valami kiegészítő lesz mint az OVA Grin
 
Udin
Az jó lenne, ha megint lenne olyan 1 estés film! Habár a BH-t nehéz lesz szerintem felülmúlni. Én sem tudom megunni, akárhányszor megnézem mindig lát az ember valami újat. Akárki akármit is mond nagyon jó!Smile
 
stan322
én se bírom megunni Grin végignéztem magyar felirattal most meg szinkronosan fogom Grin
 
Udin
Én feliratosan csak a 32. részig jutottam, de most már szinkronosan folytatom tovább. Marha jó. Főleg ha az ember a dolgok mögé néz és nem csak a csatajelenetekre összpontosít. Több mondanivalója van szerintem mint bármelyik amerikai filmnek!
 
stan322
majd most jönnek a jó részek Grin
 
Ugrás a fórumra:
Adatvédelmi nyilatkozat | Jogi nyilatkozat | Felhasználási feltételek Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.